Călătoria este singurul lucru pe care îl cumperi și care te face mai bogat.

Mijloace de transport folosite spre Legoland Günzburg Germania

1. Avion Cluj – Münich

Plecarea s-a făcut din Cluj la Münich cu avionul companiei Lufthansa . Zborul a fost dimineața devreme, la 06:00, deci a fost nevoie de o trezire în toiul nopții ca să ajungem la aeroport și să trecem prin procedurile necesare. Partea bună e, că am ales să călătorim fără trolere, doar cu ghiozdane, iar atunci procedurile au fost simplificate:

  • nu mai trebuie să stai la coada de check-in bagaje
  • nu mai trebuie să aștepți după bagaj la banda rulantă la aterizare

Deci se economisește timp și nu te mai chinui cu căratul bagajelor după tine peste tot.

2. Tren ieșire din aeroport

3. S-Bahn Tren Aeroport – München Hbf (Hauptbahnhof)

După ce am ieșit cu trenulețul din aeroport la Terminal 2, am căutat cu aplicația DB Navigator bilete de tren cu compania S-Bahn de la MUC München Airport spre München Hbf (Central Station). Aici este practic gara centrală cu multe legături spre diverse zone, printre care și către Günzburg unde aveam noi nevoie să ajungem.

Aplicația se poate downloada pentru telefoane Android de pe Play Console, iar pentru cei care folosiți iPhone, de pe App Store. Cu această aplicație se cumpără bilete pentru diferite companii de mijloace de transport în comun la ei.

S-ar putea să fie puțin complicat să cauți biletele de care ai nevoie, așa că, o să las aici un mini tutorial despre cum să cumpărați biletele:

  • după instalarea aplicației trebuie să vă faceți cont și să vă logați
  • Selectați tab-ul de Booking
  • Sus, completați în primul chenar locația de unde plecați (MUC München Airport), iar dedesubt locația unde doriți să ajungeți (München Hbf )
  • Mai jos, la Date, selectați data și ora
  • Apoi selectați numărul de pasageri
  • La Options, setați bifa să fie pe ON la Direct services only, ca să aveți doar legături directe
  • Apăsați pe butonul Done din dreapta sus pentru a se închide ecranul de Options
  • Acum apăsați pe butonul Search
Partea aiurea la cumpăratul de bilete pentru S-Bahn, e că trebuie să treci printr-un proces de introducere date pentru fiecare persoană pentru care cumperi bilet și noi cel puțin nu am găsit opțiune de a salva acele date pentru a nu le reindroduce de fiecare dată.

Durata transportului a fost undeva la 40 de minute.

4. Tren München Hbf (Hauptbahnhof) – Günzburg

După ce am ajuns la Gara Centrală (Hbf) am luat un tren care să ne ducă direct în Günzburg (cu ICE 1163 am fost noi). Am folosit tot aplicația DB Navigator pentru a cumpăra biletele chiar când am ajuns în gară. Prețul biletelor pt 2 adulți și 1 copil la clasa 1 (am vrut să experimentăm și asta) a fost de 676.86 lei.

Însă trebuie menționat că biletele sunt mai scumpe cu cateva zeci de euro dacă le cumperi în aceeași zi. Dacă știți exact data și ora la care vreți să mergeți e mai ok să le cumpărați cu câteva zile înainte.

5. Shuttle bus Gară Günzburg – Legoland

Din gara Günzburg spre Legoland există un shuttle bus care te duce direct la parc. Noi din ce citisem pe net am înțeles că trebuie să plătim biletele de la bus dacă nu ai pe biletul de tren ceva menționat că mergi la Legoland (noi nu aveam), dar șoferul a zis că nu trebuie să plătim nimic, și a zis că putem să urcăm.

Parcul de distracții Legoland

Și într-un final, am ajuns și la parc. Aveam bagajele cu noi si pentru că am ajuns destul de devreme, mai devreme decât ne calculasem noi, am decis ca vrem să intrăm în parc, iar bagajele le-am lăsat la recepția care se afla în fața parcului. S-au ocupat ei, să le transfere la recepția hotelului din parc unde aveam noi cazare.

Cazare

Din punctul nostru de vedere, cazarea într-un parc de distracții face parte din experiență dacă poți face acest efort financiar. Așadar, noi de obicei așteptăm să avem suficienți bani pentru a putea să ne cazăm de obicei în incinta parcului, iar de data asta am ales să ne cazăm la Ninjago.

Cazarea avea inclus micul dejun gratuit, dar când am cumpărat biletele pentru cazare, am ales și câteva extra-opțiuni printre care și să rezervăm și să plătim cina pentru o seară la Restaurantul Piraților. Mai jos, unde veți vedea cheltuielile cu cazarea, în acel preț este inclusă și cina pentru o seară la restaurant.

Activități parc

Din ce am observat, există activități pentru toate vârstele, de la 2-3 ani încolo până la cei mari și iubitori de adrenalină. Din fericire am prins o perioadă ok și nu a trebuit să așteptăm prea mult la cozi. Cred că o singură dată sau de vreo 2 ori am așteptat în jur de 30 de minute ca să intrăm la una din activități, în rest cam între 10-20 de minute am așteptat.

Pentru a vedea timpii de așteptare și harta locațiilor cu activități puteți să vă downloadați aplicația lor de pe Play Store (pentru telefoanele cu Android) sau App Store (pentru iPhone). Aplicația se numește LEGOLAND® Deutschland Resort.

Link către aplicație pe Play Store aici.

Link către aplicație pe App Store aici.

Acvariul LEGOLAND® ATLANTIS by SEA LIFE

Mâncarea

Ei bine, mâncarea chiar a fost peste așteptări de bună. Credeam ca va fi doar mâncare de tip fast food, dar au fost chiar multe feluri. Am văzut și mâncare chinezească, locuri cu fructe, restaurant “împinge tava”, dar și mâncare de tip fast-food a fost bineînțeles :D. Dar ne-a plăcut că a fost diversă mâncarea și aveai de unde să alegi.

Din păcate, nu am făcut poze la toate felurile de mâncare, ci doar la acestea, dar spre deosebire de Efteling de exemplu, chiar a fost mai variată mâncarea.

PRO/CONTRA alte parcuri de distracții

Noi am mai fost doar la alte 2 parcuri de distracții: Efteling și Gardaland. Până la Legoland, Efteling a fost favoritul nostru. Acum, nu ne putem decide exact dacă trece Legoland în capul listei noastre de preferințe sau nu. Dacă ar fi să comparăm cu Efteling, ne-a plăcut că ne-am putut caza în interiorul parcului, la fel ca în Efteling, dar aici nu ne-a plăcut prețul :D. La Legoland chiar dacă am luat cazare la ei pt 3 zile, am avut acces inclus în parc doar pentru 2 zile, pentru a 3-a zi am plătit biletele și nu au fost tocmai ieftine. Din păcate am și așteptat până în a 3-a zi ca să luăm biletele și aparent sunt mai scumpe dacă le iei în aceeași zi. La Efteling dacă te cazai la ei, intrarea era gratis în fiecare zi în care erai cazat, plus că aveai acces cu o jumătate de oră mai devreme față de programul normal. La Gardaland nu te poți caza deloc la ei 🙁 , prețurile sunt la fel sau mai mari pentru ce oferă, iar timpul de așteptare în afara sezonului e în general de 40-50 min, în sezon am auzit că se stă și câte 2 ore la o coadă :(.

Deci, recomandarea este să cumpărați din timp biletele de intrare la Legoland.

Iar legat de mâncare, așa cum am menționat și mai sus, la Legoland ne-a plăcut mai mult mâncarea decât la Efteling. Din păcate olandezii nu sunt tocmai renumiți pe partea culinară :).

Mijloace de transport întoarcere

La întoarcere am folosit cam aceleași mijloace de transport, doar că plecând de dimineață devreme, pe la 07:00, nu am apucat să prindem shuttle bus-ul care își începea programul de la 08:00. Așa că am ales să mergem cu taxi. Dar aici a fost greșeala noastră, deoarce nu trebuia să plecăm atât de devreme. Am crezut că poate nu ajungem la timp la aeroport, avionul pleca spre Cluj de la 14:40, dar în cele din urmă am ajuns la aeroport în jur de ora 10:00 😀

Listă cheltuieli totale

Cazare Hotel Ninjago 3 nopți:

În total cu totul am cheltuit 13507.98 RON, adică aproximativ 2700 euro. Cu siguranță se poate și mai ieftin dacă alegeți să vă cazați în afara parcului, dar pentru cine poate sau așteaptă să economisească la bugetul de călătorii banii aceștia pentru a beneficia de o experiență cât mai completă (din punctul nostru de vedere cel puțin), eu zic că merită. Depinde de fiecare cum poate și ce anume își dorește.

Concluzie

În concluzie, merită să vizitați Legoland din Günzburg, Germania mai ales dacă aveți copii pasionați de Lego, sau aveți chiar voi această pasiune. Veți avea parte de activități pentru toate vârstele, mâncare bunicică pentru un parc de distracții, orășele machetă impresionante, acvariu cu pești și rechini, deci cu siguranță nu vă veți plictisi. Pentru noi și copil, transportul cu trenul a făcut experiența să fie și mai interesantă, și din punctul nostru de vedere, recomandăm și mersul cu trenul.

Dacă veți merge și voi la fel, lăsați feedback în comentarii și cu experiențele voastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *