Sfaturi pentru a depăși cyberbullying-ul

 • 01

  Fă capturi de ecran

  Capturile de ecran sunt, fără îndoială, o modalitate bună de a raporta hărțuirea cibernetică. Capturile de ecran vor dovedi ceea ce v-a spus o persoană online. De asemenea, vă asigură că veți avea întotdeauna o copie a atacurilor de hărțuire cibernetică, chiar dacă persoana se răzgândește și o șterge brusc.

 • 02

  Nu răspunde imediat sau ignoră mesajul

  Principalul scop al hărțuirii cibernetice este de a tulbura sau de a enerva persoana vizată, astfel încât aceasta să reacționeze instant emoțional. Să presupunem că cineva vă spune ceva nepoliticos online, mai bine puneți jos gadgetul pentru câteva minute sau mai mult. Luați-vă timp pentru a vă oferi o distanță emoțională și gândiți-vă clar înainte de a decide să răspundeți calm sau deloc. Totul depinde de dumneavoastră.

 • 03

  Evită să îți verifici mesajele din nou și din nou

  Aveți autoritatea de a vă limita timpul petrecut pe rețelele de socializare la câteva ore pe zi sau mai mult. Atunci când evitați să verificați frecvent postările, dacă vi se întâmplă cyberbullying, acesta nu se simte greu și constant. În plus, poți avea un moment să ai grijă de tine și să faci o pauză de la internet.

 • 04

  Nu ezita să dai report și block

  Din fericire, cele mai populare rețele de socializare au funcții de raportare și blocare a utilizatorilor care practică hărțuirea cibernetică. Acest lucru vă ajută să vă simțiți în siguranță în timp ce navigați online. În plus, este tot dreptul dvs. să raportați și să blocați pe cineva dacă vă simțiți atacat de cyberbullying.

Embed iList - Lumea Părinților