Cheile Borzești se află în vecinătatea Cheilor Turzii (aproximativ la 5 km distanță) și ale Cheilor Turenilor. Este un loc foarte plăcut pentru părinții care vor să facă o drumeție prin pădure împreună cu copiii. Cheile sunt străbătute de Valea Borzești care se varsă în râul Arieș între localitățile Buru și Moldovenești. Așadar, copiii pot să se bucure de puțină joacă la apă, atât numai să aveți și niște papuci și haine de schimb în caz că se vor uda.

Locația

Cheile Borzești se află la aproximativ 50 km distanță de Cluj-Napoca, drum ce poate fi parcurs cam în 1 oră cu mașina. Pentru cei care pornesc din Cluj-Napoca și doresc să admire natura și din mașină recomandăm traseul care trece prin comuna Băișoara. Veți avea parte de peisaje mai frumoase decât pe traseul care trece prin Turda. Mașina o puteți parca pe șosea unde ar trebui să vedeți un panou indicator spre Cheile Borzești și cabana Buru.

Trasee

Există 2 trasee: unul cu triunghi roșu și altul cu punct roșu. Traseul cu triunghi duce spre Cascadele Inferioare, iar traseul cu punct roșu duce spre Cascadele Superioare.

Traseele sunt marcate în mare parte, dar sunt zone în care marcajele se întâlnesc mai rar. Acest lucru nu ar trebui să pună probleme deoarece vă puteți orienta după poteca formată.

Dificultate

Traseul este unul de dificultate ușoară spre mediu, depinde pe unde vă aventurați. Așadar, când mergeți cu copii mici, e bine să fie cel puțin 2 adulți care să ajute copiii să traverseze în zonele mai greu accesibile de ei. Pe traseul care merge pe lângă albia râului va trebui să tot treceți de pe o parte pe alta a râului. Mulți părinți merg cu copii mici pe acest circuit, deci vă puteți descurca. Însă, e recomandat să aveți papuci adecvați pentru drumeții.

Galerie foto

Concluzie

Dacă aveți nevoie de puțină mișcare în mijlocul naturii, unde să vă bucurați de aerul proaspăt, de sunetul păsărelelor și al vântului care adie printre copaci, această locație e perfectă pentru o ieșire în familie. Ceea ce e și mai plăcut la această locație, este faptul că e un loc destul de curat față de altele. Deci, încercați să nu lăsați gunoaie și mizerie în urmă. Dacă cumva găsiți gunoaie micuțe pe care le puteți lua, pădurea și ceilalți oameni v-ar fi recunoscători dacă ați face-o. Plus că ați da un exemplu pozitiv copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *