Dacă vă întrebați unde ați putea vizita un loc frumos la noi în țară împreună cu copiii, Delta Dunării poate fi unul dintre răspunsuri (nu de alta, dar chiar avem multe locuri frumoase de vizitat în România, iar Delta Dunării face parte dintre acestea).

În cazul în care căutați o cazare deosebită care să fie și child-friendly, recomandarea noastră personală este Lebăda Luxury Resort (nu suntem plătiți pentru a face reclamă, dar din experiența proprie putem afirma că această locație chiar este una deosebită și merită să o încercați).

Perioada optimă de vizitat

Prețurile extra-sezon sunt mai acceptabile și oameni mai puțini, deci puteți încerca acest resort în perioada primăverii sau chiar și toamna. De asemenea primăvara nu sunt nici binecunoscutele probleme cu țânțarii, ceea ce e un avantaj destul de mare. Păsări o să fie și primăvara, dar unele stau ascunse prin cuiburi căci e perioada în care clocesc. Vara se pot vedea totuși mai multe păsări, deci cam acesta ar fi un mic dezavantaj dacă alegeți să vizitați în afara sezonului.

Cum ajungeți la resort

Lebăda Luxury Resort, se află pe intersecția brațelor Sulina și Dunărea Veche, iar accesul de poate face doar cu barca. Înainte cu 1 zi, veți fi sunați de la resort ca să vă programați ora la care ajungeți să mergeți cu barca (sunt câteva intervale orare, deci nu se poate la orice oră). Așadar, la Murighiol, trebuie să lăsați mașina la parcarea resortului. Va veni un domn, care să vă îndrume. Înainte de a lăsa mașina în parcare, scoateți toate bagajele de care aveți nevoie la resort și apoi mergeți la ponton. Acolo sunt mai multe bannere de la diferite firme. Mergeți până dați de banner-ul care aparține resortului Lebăda. Va trebui să așteptați până când se adună toți oamenii care s-au programat la acea oră. Nu o să vă strige nimeni să intrați sau că puteți să vă lasați bagajele, așa că, mai bine stați prin zonă și când se apropie ora la care v-ați programat, mergeți voi direct cu bagajele la domnul care vă va conduce cu barca.

La Bungalow

Cel mai ok este să vă cazați la bungalow-uri, sunt cu vedere la apă și au și jacuzzi afară.

Grădina resortului

Grădina resortului este splendidă. Cu siguranță atât adulții, cât și copiii vă veți bucura și aprecia design-ul deosebit al grădinii. Ce face ca grădina să fie una deosebită, e faptul că pare o grădină a Raiului în care se plimbă liberi păuni frumos colorați, găini, rațe, cocoși. Clar sentimentul este unul în care simți că ești într-o locație exotică și nu în România.

Activități pentru copii

Pentru copii există mai multe activități de care se pot bucura în resort.

  • Parc pentru copii
  • Masă ping pong
  • Șah
  • Teren de tenis
  • Piscine copii – interior (încălzită) și exterior

Excursii

În Deltă e musai să faceți o excursie și cu barca pe canale. De la resort puteți alege excursii de grup sau private. Cele private sunt puțin mai scumpe, dar depinde câți sunteți în grup. Dacă sunteți un grup mai mare, merită mai mult o excursie privată. Ați ajunge cam la același preț cu excursia de grup, dar ați avea avantajul de a alege pe unde vreți să vă ducă cu barca.

De asemenea un alt obiectiv turistic în Deltă, este Pădurea Letea și caii salbatici. În această excursie, se merge cu ghid turistic și cu un safari (sau ceva asemănător cu un safari). De la resort, puteți opta și pentru această excursie să fie de grup sau privat, dar în acest caz merită mai mult excursia de grup, deoarece turul se face cu ghid turistic și se comaseaza cei de grup cu cei privați. Din câte am înțeles, cei care aleg să meargă cu barca privată, pot de asemenea să plătească în plus un alt ghid turistic, dar prețul crește destul de mult. Tot legat de preț în excursia de la Letea (și aici cei de la resort au omis să menționeze), mai trebuie plătit șoferul care conduce mașina de safari și intrarea în Pădurea Letea, asta pe lângă costul excursiei ales la resort. Eventual puteți întreba când alegeți excursia dacă sunt costuri adiționale și care sunt acestea.

Unde puteți mânca

Pentru că în Deltă, singurul mijloc de a te deplasa este cu barca, nu o să puteți (prea ușor) să mergeți să mâncați oriunde doriți. Așadar, cam singurul loc unde puteți mânca este în cadrul resortului. Aici sunt 3 restaurante:

  • unul clasic, unde găsiți diferite feluri de mâncare
  • un restartant libanez cu mâncare specifică
  • un restaurant de tipul “all you can eat” numit Cămara Lipoveanului

La cel clasic, puteți comanda paste, diferite feluri de mâncare de pește (tochitura de pește și midiile sunt geniale), pizza, salate etc. Deci au un meniu mai diversificat.

La restaurantul libanez, evident o să găsiți mâncăruri specifice și dacă sunteți vegetarian/vegan, aici evident nu o să găsiți ceva potrivit pentru un astfel de meniu.

La Cămara Lipoveanului se găsesc mâncăruri tradiționale din zonă. Un meniu costă undeva peste 100 de lei, dar poți să îți alegi să mănânci ce dorești (numai să poți).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *